El vicepresident i president en funcions, Pere Aragonès, ha fet una crida a la calma abans de la setena jornada de manifestacions a Barcelona en suport a Pablo Hasél. Unes protestes que a diari han acabat amb barricades, crema de contenidors i els últims dies grups reduïts de persones també han saquejat comerços.

Davant d’aquesta situació i dels enfrontaments constants amb els Mossos d’Esquadra, que des de dimarts han detingut 75 persones a la capital catalana, Aragonès ha defensat el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació sempre que sigui de manera pacífica: “El saqueig al comerç, la crema de mobiliari públic o l’enfrontament amb treballadors públics no són llibertat d’expressió”, ha advertit. També ha fet una crida a la responsabilitat política per abordar amb “serenor” l’origen del malestar que ha afirmat que hi ha en amplis sectors de la societat catalana.

Preguntat sobre si cal alguna reforma de les polítiques de seguretat, el president en funcions ha dit que és un debat que s’ha de fer al Parlament de Catalunya amb tots els grups polítics i que s’ha d’abordar en el marc de la “nova legislatura que tot just començarà”.