(ACN) La Policia Nacional ha detingut tres persones a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat quan intentaven introduir al país haixix que havien amagat en el seu cos. Els arrestats havien ingerit entre tots tres 399 paquets d’aquesta droga, que sumaven més d’un quilo per persona. L’objectiu que perseguien era introduir la substància a l’estat espanyol a través de Barcelona, després d’aterrar en vols procedents del Marroc.

Els agents els van detectar perquè tenien una actitud sospitosa quan la policia en va fer la identificació prèvia a l’accés al país, i els van detenir. Estan acusats de ser els presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Un dels detinguts és resident a Catalunya, mentre que els altres dos són veïns de Múrcia.

127 cilindres amb 1.396 grams de droga

El primer dels detinguts procedia de Tànger, una ruta calenta en ser de les més utilitzades pels narcotraficants per introduir droga a través de les denominades mules, és a dir, persones que la transporten amagada en el seu cos. 

cilindres haixix imatge Policia Nacional
Imatge dels cilindres d’haixix que duien amagats al cos els detinguts, cedida per la Policia Nacional

Els agents el van traslladar a la zona de radiologia de l’aeroport, on van comprovar que duia al seu organisme nombrosos cossos estranys que podrien ser droga. Per aquest motiu, el van traslladar a un hospital perquè expulsés els elements, concretament 127 cilindres perfectament envasats i precintats que contenien 1.396 grams d’haixix.

10 dies més tard es van localitzar dos passatgers més, un home i una dona veïns de Múrcia, procedents en aquest cas de Nador, i amb 48 hores de diferència entre l’un i l’altre. La seva actitud era esquiva i dubitativa, motiu que va encendre les alarmes entre els agents de policia.

Van repetir el mateix procediment que amb el primer detingut, i això va permetre trobar 100 paquets de petites dimensions amb 1.106 grams d’haixix en el cas de l’home, i 172 més amb 1.872 grams en el cas de la dona.