El Departament de Salut ordena el tancament de tots els prostíbuls de Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, admet que era una “incoherència” tenir tancat tot l’oci nocturn “i mantenir oberts altres locals que hi feien activitats d’aquest caire”. Vergés ho ha anunciat aquest divendres en una visita a Reus, on s’estan fent cribratges massius.

La mesura s’inclou dins els canvis que ha fet Salut en la resolució de l’oci nocturn, on s’ha inclòs el tancament dels establiments amb locals annexos, entre els quals s’engloben els prostíbuls. La consellera ha afirmat que tant Protecció Civil com els ajuntaments de totes les localitats estan informats de la prohibició i, per tant, són responsables de controlar-ne el tancament.

Brots de “més difícil rastreig”

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ja va demanar aquest divendres a totes les comunitats autònomes la necessitat de tancar els prostíbuls perquè els brots que es generen en aquests establiments són “de més difícil rastreig”. A més, afegeix que les dones que exerceixen la prostitució, són “més vulnerables” durant la crisi del coronavirus. És per això, diu,  que no s’ha de donar treva a “l’explotació sexual”.