Un dels sectors que està notant amb força la crisi del coronavirus és la prostitució. Les persones que l’exerceixen s’han hagut d’aturar amb l’estat d’alarma i més d’una, per tant, s’ha quedat sense ingressos. L’associació Metges del Món lamenta, però, que en alguns casos s’han vist obligades a exercir la prostitució per evitar la pobresa. També ho alerta l’Alejandro, treballador sexual a Barcelona.

Actualment s’està exercint la prostitució per manca de suport del govern. És un risc per al client, però qui més l’assumeix és la persona que es prostitueix per necessitat, per menjar i viure”, explica l’Alejandro, que prefereix no revelar el seu nom complet. Aquests dies de confinament s’ha acostat al Centre de Serveis Socials del Raval per demanar ajut perquè se sent desemparat.

L’Alejandro, treballador sexual a Barcelona

Tot s’agreuja per a les víctimes de tràfic

Metges del Món, que dona suport a persones que es prostitueixen a tot l’estat, constata, el relat d’aquest jove. En un comunicat, l’associació denuncia que algunes es veuen empeses a exercir durant l’estat d’alarma per no quedar-se sense res. I això s’agreuja, expliquen, amb les víctimes de tràfic, perquè el deute amb els explotadors augmenta a mesura que s’allarga el període de confinament.

Segons Laia Miller, responsable d’inclusió social de l’entitat a Catalunya, “és imprescindible que les administracions públiques posin fil a l’agulla. Som conscients que estem en situació de precarietat global, però hem de pensar en els col·lectius que estan en condicions més complexes”. “Elles viuen en parada econòmica des de fa molt de temps“, sentencia.

Des de Metges del Món fan seguiment per telèfon a diverses dones, i han detectat que, sobretot, tenen problemes per comprar menjar i pagar el lloguer a final de mes. La setmana vinent tenen previst repartir fins a 60 àpats amb la col·laboració del Banc dels Aliments.

El Sindicat OTRAS crida a recaptar fons

D’altra banda, diversos col·lectius de treballadores sexuals també s’han organitzat. És el cas del Sindicat OTRAS, que ha iniciat una campanya per recollir fons i, així, ajudar les més perjudicades. En la segona edició de la crida, de moment han aconseguit gairebé 4.500 euros.