El Departament de Salut ha anunciat que l’estratègia de fer cribratges massius amb proves PCR a les zones amb més casos de coronavirus s’estendrà també a dos barris de l’Hospitalet a partir de divendres, 21 d’agost. En concret, els tests es faran als barris de Collblanc i la Torrassa durant set dies, fins dijous 27 d’agost.

Es poden fer la prova, de manera voluntària, tots aquells residents en aquestes dues zones de la ciutat, que siguin asimptomàtics i que no s’hagin fet fa poc una prova PCR. Salut fa una crida perquè se la facin especialment les persones d’entre 18 i 40 anys. Les proves es faran al Centre Municipal Torre Barrina, cada dia entre les 9 del matí i les 7 de la tarda.

Amb aquestes proves, Salut vol detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles per tallar les cadenes de transmissió del virus. Aquesta estratègia va començar a desplegar-se a començaments de mes al Vallès. Pocs dies després s’hi van afegir Santa Coloma i Vilafranca. A Barcelona se n’han fet a dos barris: Torre Baró i el Besòs i el Maresme. En el cas de Torre Baró, només en un dia van donar positiu un 3 % de les proves, totes en persones sense cap símptoma.