restriccions catalunya mesures covid
Foto: Xavi Calvo

La Generalitat ha prorrogat “sine die” les restriccons a restaurants, bars i discoteques. La mesura, que fins ara sempre s’havia renovat cada 15 dies, s’allargarà fins que no es revoqui o s’aprovi una altra resolució que modifiqui les mesures per frenar els brots de coronavirus, segons consta al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El topall: la 1 de la matinada

D’aquesta manera, els establiments hotelers i de restauració i també els bars i restaurants de platja han de continuar tancant, com a màxim, a la 1 de la matinada, tal com estableixen les darreres mesures decretades. A més, a partir de les 12 tenen prohibit admetre nous clients. A partir d’ara, a més, aquestes restriccions s’amplien també als restaurants musicals. Les sales de concert, els bars de teatres i els cafès concert tampoc no podran oferir servei de bar més enllà de la 1 de la matinada.

Més enllà de la limitació horària, el DOGC remarca també les altres mesures de seguretat que han de complir tots els establiments: garantir una distància interpersonal mínima d’un metre i mig en el servei de barra, i assegurar també la distància entre taules o agrupacions de taules (igualment, amb un metre i mig). També es manté la prohibició que s’hi apleguin grups de més de 10 persones. 

Tancament dels locals d’oci nocturn

Pel que fa als locals d’oci, se’n manté el tancament. Segons detalla el DOGC, aquesta restricció inclou tots aquells locals que funcionin com a discoteca, sala de ball o de festes, bar musical, karaoke o activitats musicals de règim especial. Igualment, es mantenen suspeses les activitats musicals amb pistes de ball i tampoc no poden funcionar els espais habilitats fora d’aquest tipus d’establiments.

La Fecasarm anuncia un recurs

La Federació Catalana d’Associacions i d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ja hi ha reaccionat en contra. La patronal del sector considera que la Generalitat “reitera” la desobediència al TSJC actuant amb “improvisació”, “desconeixement de la normativa sectorial d’espectacles” i amb voluntat “d’arruïnar el sector”. Per això, ha anunciat que aquest divendres mateix hi presentarà un nou recurs contenciós administratiu en contra.

Això, l’endemà que el TSJC hagi decidit mantenir la limitació horària i de fumar a les terrasses de manera cautelar. La federació ha dit que acata la decisió, però espera que la resolució per la via ordinària arribi “aviat” i que els doni la raó.