Rescat bombers platja

(ACN) Els Bombers de la Generalitat han fet 107 operacions durant la Setmana Santa, una xifra rècord. Segons ha informat el cos en un comunicat, el 2017 es van dur a terme 82 rescats durant les vacances de Pasqua, el 2018 en van ser 59 i el 2019, 37. La majoria d’incidents han tingut lloc al medi natural, per la qual cosa els Bombers han demanat prudència a l’hora de dur-hi a terme activitats.

El primer rescat del dilluns ha estat el d’un ciclista de 64 anys que ha caigut per un marge a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), i ha hagut de ser evacuat amb helicòpter.

També una ciclista, de 46 anys, ha tingut un accident a Santa Coloma de Farners (Selva). S’han activat dues dotacions terrestres per assistir el sistema d’emergències mèdiques (SEM).

Una senderista s’ha lesionat el turmell a la Cova Foradada, a Calafell (Baix Penedès), per la qual cosa s’ha activat una dotació terrestre i un helicòpter amb el GRAE, per la dificultat d’accés de l’indret.

L’Ametlla de Mar (Baix Ebre) ha estat l’escenari de dues de les actuacions de diumenge. I els Bombers també han hagut d’atendre, entre d’altres, dos casos al Congost de Mont-rebei, al Pallars Jussà, i en tots dos s’ha activat l’helicòpter.