NOVETAT: Torra planteja tancar l’oci nocturn a tot Catalunya

(ACN) Salut estudia algun tipus de mesura per evitar que reunions al carrer durant la nit. El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’estan pensant recomanacions per reduir el nombre de persones que participen en una reunió, especialment en horari nocturn. “Si ens trobem, encara que si siguem 6, 7 o 8, potser tampoc no ho hem de fer a altes hores de la nit”, ha afegit Argimon, que no ha volgut anar més enllà i ha insistit que tot plegat s’està estudiant.

El secretari de Salut Pública ha remarcat que no és cap “llei seca”, sinó que “potser en determinades hores es pot beure a casa”. Argimon ha subratllat que no es pensa tant a limitar, sinó més aviat recomanar que les reunions socials no siguin multitudinàries, perquè és com s’estan produint els contagis de coronavirus. Ara bé, sí que ha insinuat algun tipus de mesura per evitar reunions al carrer de nit, perquè la “socialització és diferent”. “Això s’ha d’estudiar, està sobre la taula i res més”, ha afegit.

La prevenció, clau

“Al confinament domiciliari no hi hem de tornar. No dic que no hi tornem, però nosaltres com a societat hem d’intentar no tornar-hi”, ha defensat el nou secretari de Salut Pública, que ha advertit que els test PCR no són la solució “màgica”, sinó que la vacuna ara mateix és la mascareta, la distància i la higiene de mans. De tota manera, ha subratllat que ja hi ha la capacitat tecnològica per fer 30.000 PCR al dia, però ha explicat que això s’anirà aplicant al llarg del temps.

Pel que fa als rastrejadors, ha assenyalat que la majoria ja són als centres o a les borses de treball dels CAP, i són professionals d’atenció al ciutadà i auxiliars d’infermeria. Es pensa en un gestor covid per centre, tot i que en alguns llocs pot haver-n’hi més d’un, i en els més petits es poden produir agrupacions. “Estem parlant de 500, i segurament una mica més”, ha apuntat.

Argimon espera que aquesta setmana es pugui veure la tendència del Segrià, i es pugui tendir cap a l’estabilització. En general, a Catalunya hi ha una taxa de transmissió que està al voltant del 2, i això comporta que “cal reduir una mica la vida social, que no vol dir eliminar-la”.

Pel que fa l’àmbit cultural, el responsable de Salut Pública ha defensat que la cultura és segura i ha explicat que ell mateixa va anar al Grec. En aquesta mateixa línia, ha destacat que el sector ha fet un “esforç molt important”. Al seu parer, cal saber “conviure amb el virus”, perquè durarà mesos.