habitatge 22@ barcelona

La crisi del coronavirus ha tingut un gran impacte en el districte tecnològic del 22@. Després d’assolir xifres rècord el 2019, el districte ha tancat el primer semestre del 2020 amb una caiguda del 40 % de la inversió en oficines. Tot i això, l’impacte de la crisi del coronavirus s’ha moderat a l’inici de la segona meitat de l’any i demostra que les empreses internacionals “segueixen apostant” per Barcelona. Com a exemple, Urreta s’ha referit al lloguer d’Apple de 6.000 metres quadrats d’oficines al número dos del passeig de Gràcia o a la cerca d’un espai de prop de 7.000 metres quadrats al 22@ per part d’Amazon.

 La reactivació del mercat serà progressiva

“Els factors positius que tenia Barcelona fa sis mesos els té i tindrà en sis mesos: qualitat de vida, atracció de talent i optimització de costos operatius”, ha resumit Enric Urreta, el nou president de 22@ Network. Urreta no preveu un augment de la contractació exponencial, sinó que assegura que el mercat s’anirà reactivant de manera progressiva. Les companyies internacionals estan fent apostes “molt més decidides” perquè l’àmbit d’acció no és només el mercat nacional i, per tant, estan menys afectades per la crisi del coronavirus.

Per facilitar la implantació de companyies a Barcelona, Urreta ha demanat agilitat a les administracions i implementar una “finestreta única”. El president de l’associació ha assegurat que aquest no serà un motiu definitiu per a l’aterratge de noves empreses, però ha afirmat que permetrà atraure la inversió de capital.

Enric Urreta també  demana celeritat i millores en la mobilitat per consolidar el 22@Nord, el projecte de creixement del districte tecnològic, com ara disposar de més parades de metro o la derivació del tramvia per l’Eix Pere IV.