nens mascareta classe escola concertada

El mes de gener Educació implantarà la reducció d’una hora lectiva als centres de primària i secundària, una mesura llargament reclamada pels sindicats educatius i que va ser un dels motius que van provocar les vagues durant el curs passat. Ara, el col·lectiu Clam Educatiu demana ajornar-ne la posada en marxa fins a l’inici del curs 2023-2024.

En un comunicat, el col·lectiu es mostra favorable a la mesura, però creu que “xoca amb la inadequada implementació [de la mesura]: a meitat de curs i mal comunicada als equips directius”. “Quin propòsit pedagògic té reestructurar horaris, matèries i professorat, i que l’alumnat hagi de canviar de docents a mig curs?”, es pregunta. Per tot plegat, creu que esperar al curs vinent assegura “una millora de la qualitat educativa”.

Crítiques a la poca planificació

En l’escrit, la plataforma critica la forma en què s’ha comunicat la mesura a les direccions i als docents. “Donàvem per suposat que si el Departament d’Educació i els sindicats van arribar a l’acord era perquè la decisió venia acompanyada d’un pla d’implementació ben estructurat i dissenyat. Però aquest pla d’implementació no ha estat comunicat a les professionals del sector fins a finals d’octubre”. Lamenta també “la sensació d’improvisació” i el “poc rigor” d’Educació, ja que està destinant “170 milions a una mesura educativa no planificada per començar el curs sense vagues“.

No se senten representants

El col·lectiu està format per més d’un centenar de mestres i, segons expliquen al web www.clameducatiu.cat, la plataforma va néixer de les “converses informals” a partir de les mobilitzacions del curs 21-22. Diuen que no se senten representats ni pels sindicats ni pels responsables d’Educació.