gos de l'infern covid

La nova variant de la covid, la BQ.1.1, ha passat a dir-se i conèixer-se popularment com a “gos de l’infern“. Alguns usuaris a les xarxes socials i mitjans de comunicació d’arreu del món comencen a anomenar-la a així. Has sentit a parlar de la nova variant com a “gos de l’infern” i no en saps el perquè? A continuació et detallem quina n’és l’explicació. I tranquil perquè, malgrat el nom, ara per ara no hi ha cap motiu per a l’alarma.

“El gos de l’infern” prové de Cèrber

Es tracta de la variant més recent i que també és més contagiosa. Els científics la van batejar amb el nom de Cèrber, que és un ésser de la mitologia grega. D’aquí, el sobrenom de “gos de l’infern”.

En la mitologia grega, Cèrber era el gos gegant de tres caps del déu Hades que feia de guardià a l’infern. És per això que popularment ha obtingut aquest nom que, en una primera lectura, pot fer pensar que és una variant més virulenta. Però no és pas per això, sinó per la seva relació amb el nom d’origen mitològic que l’anomena.

El 50 % dels casos de covid les pròximes setmanes

De fet, aquesta nova variant s’estima que pugui arribar a la meitat dels casos totals detectats a Europa entre finals de novembre i principis de desembre per la seva major transmissibilitat.

Això sí, ara com ara no la relacionen amb una major gravetat dels casos.