El nou canvi en la circulació per les obres a la via Laietana ha provocat controvèrsia entre els conductors i els veïns. És una fase en les obres d’aquesta via central en què s’ha prohibit als vehicles fer servir la plaça d’Antoni Maura com a rotonda. Això ha indignat alguns conductors que ressalten que és “l’ènesim canvi en la circulació” per les obres que “ja són una vergonya”. Altres, però, consideren que les molèsties “valen la pena” per tenir enllestida una via Laietana amb menys trànsit i voreres més amples el 2024.

Nova fase de les obres de la via Laietana: ja no es pot canviar de sentit a la plaça d’Antoni Maura
La circulació de vehicles queda prohibida a la part de la rotonda d’Antoni Maura

Els veïns esperen una via Laietana més amable

La Teresa Boget, veïna de la via Laietana fa un balanç positiu de la reforma. Considera “impresentable” la contaminació actual i valora que en un futur es restringeixi el vehicle privat i s’ampliïn les voreres. Una reforma que creu que ha de permetre que els barcelonins “tornem a fer nostre el centre per passejar-hi“.

En la mateixa línia, el Josep Maria Peri, es mostra “resignat” per les molèsties acumulades després de vuit mesos de treball, però té clar que “l’objectiu final val la pena” sobretot per tenir més espai per als vianants.

Els conductors critiquen les complicacions en el trànsit

Pel que fa als conductors, el balanç de les obres és més crític. Un dels veïns del via Laietana, l’Albert Oribe, assegura pujat a la moto que les obres “són una vergonya, perquè cada cop compliquen més la vida al veïnat”. De fet, en les primeres hores, molts conductors s’han mostrat dubitatius respecte als canvis en la circulació, tot i la presència d’agents de la Guàrdia Urbana.

Aquest nova restricció en la circulació afectarà molt els taxistes, ja que s’ha desplaçat la tradicional parada de taxis a la plaça fins al carrer del doctor Joaquim Pou. En el primer dia, pocs clients han fet servir aquest nou punt, que queda amagat darrere de la via Laietana i aïllada del trànsit principal.