Fer més amena l’estada a l’hospital dels infants i joves ingressats al Parc Taulí. És l’objectiu del voluntariat que, durant l’últim trimestre, han fet alumnes del grau superior de programació en fabricació mecànica dels Salesians de Sarrià.

De les Tres Torres a Sabadell

Durant aquest últim trimestre, alguns alumnes han impartit diversos tallers a la planta pediàtrica de l’hospital Parc Taulí de Sabadell. L’objectiu d’aquest voluntariat és apropar la robòtica als infants i joves de fins a 18 anys que estan ingressats i fer més amena la seva estada a l’hospital.

Es preveu que al setembre es reprengui la iniciativa solidària, que s’ha dut a terme a la ludoteca de l’hospital, un espai que també funciona gràcies a voluntaris. La ludoteca està oberta les tardes i durant els matins fa préstec de joguines a les habitacions.

Més motivació per curar-se

El taller s’ha impartit quatre vegades des de l’abril i ha acollit més d’una cinquantena de nens i les seves famílies. L’activitat busca distreure i motivar als infants ingressats i fer que es relacionin entre ells a través de la robòtica, amb reptes assequibles per a cada edat, que van des jugar amb robots a la programació dels mateixos perquè es moguin o facin sons.

El voluntariat, clau als Salesians

Aquest projecte de voluntariat no és l’únic que duen a terme des dels Salesians de Sarrià, també estan involucrats en altres iniciatives solidàries, com la cursa The Bosco Run. Pel que fa a la robòtica, també han fet altres projectes destacats relacionats amb la robòtica.