El Pla de places de Gràcia torna a omplir d’activitats infantils aquests espais del barri. Aquest any a la plaça del Sol el Quiosc de jocs dinamitza les tardes d’abril a octubre i, a més, s’hi fan intervencions artístiques puntuals. Tot i que aquestes activitats familiars van començar el 2016, ara s’hi vol incorporar la visió dels més petits. Per això, s’ha impulsat el projecte de participació infantil Expertes en el joc, que vol recollir les opinions de les activitats adreçades als petits que es fan a l’espai públic.

Més activitats i durant més mesos

Les places de la Virreina, del Diamant i del Sol fa mesos que ja ofereixen activitats per als infants. De fet, són propostes incloses en el Pla de places de Gràcia, que el 2016 va començar a impulsar activitats més familiars per canviar-ne els usos.

La bona valoració ha fet que la proposta s’hagi ampliat a un període més llarg de temps, a la plaça del Sol, de l’abril a l’octubre. A més s’hi fan intervencions artístiques puntuals. Segons la tècnica del Pla de places, Sara Forch, “sabem que els veïns estan molt contents amb les activitats, que les famílies també, però és cert que no ens havíem plantejat què n’opinaven els infants”.

Per això, ara, s’ha decidit escoltar què n’opinen i s’ha engegat el projecte de participació infantil Expertes en el joc. Aquesta iniciativa vol conèixer la valoració dels infants sobre el joc a l’espai públic, i sobretot pel que fa a les activitats que es fan dins de la campanya “Juguem a les places”, vinculada al Pla de places de Gràcia. A més de l’estiu, una de les activitats del programa que es fa durant les vacances de Nadal és el Nadalàctic, que ja ha celebrat tres edicions.

El projecte Expertes en el joc escolta els infants

El projecte Expertes del joc es divideix en fases. La primera ja s’ha fet presentant la iniciativa a les escoles properes a les places. Ara, la segona consisteix a fer dinàmiques a les places per conèixer l’opinió dels infants durant els mesos de juny i juliol. I finalment, en la tercera fase, els mesos de setembre i octubre, es posaran en comú els resultats de les avaluacions.

Les conclusions serviran perquè la visió dels infants es tingui en compte i quedi recollida. “Que poguessin dir allò que els agradava més i allò que havíem de millorar”, apunta Mònica Torralba, tècnica d’Infància de Gràcia.

De moment, ja hi han participat uns 70 nens de les escoles i, ara, s’hi poden sumar tots aquells que estiguin a les places jugant. Podeu consultar aquí les activitats que es faran fins a la tardor.