Aquest diumenge se celebrarà la tercera edició de The Bosco Run, la cursa solidària organitzada pels Salesians de Sarrià. Hi pot córrer tota la família ja que les categories van dels 500 metres als cinc quilòmetres. Ja tenen més d’un centenar d’inscripcions i es proposen superar la xifra de l’any passat i arribar als 200 corredors. “El nombre de participants respecte a la primera i la segona curses va augmentar i aquesta esperem que també. Per això estem contents i creiem que la cursa s’ha anat consolidant”, diu Toni Zafra, coordinador dels Salesians de Sarrià.

Els diners que es recaptin amb les inscripcions -12 euros i cinc euros per a menors de 14 anys- es destinaran al projecte Repassem junts, nascut fa quatre anys de la col·laboració entre Serveis Socials i els Salesians de Sarrià. Actualment hi participen una seixantena d’estudiants de 15 escoles del districte, d’entre sis i 16 anys, que passen la tarda als Salesians de Sarrià, on juguen al pati, berenen i fan els deures.

“La majoria dels casos tenen necessitats de reforç escolar i també molts es troben que els seus pares tenen una jornades laborals molt llargues i es troben sols a casa”, explica Ana Duran, coordinadora de Repassem junts. Els acompanyen voluntaris, que són estudiants del mateix centre, que estan amb ells i els ajuden a estudiar i fer els deures.