La Fundació Joan Salvador Gavina ha denunciat un robatori al seu local del Raval aquest dijous al matí. Entre altres coses, els lladres s’han emportat una trentena de joguines noves, telèfons, un televisor i bitllets de tren per als nens del casal. Es tracta d’un fet que no ha estat aïllat, ja que les darreres setmanes l’entitat, dedicada a infants i joves en situació de vulnerabilitat social, ha patit altres intrusions.

La responsable de l’àrea social de la Fundació Gavina, Anna Puig, explica que els lladres no s’han pogut emportar totes les joguines perquè una mare del casal hi ha intervingut. Quan la dona ha vist un home vigilant a la porta, li ha preguntat què hi feia i mentre anava a buscar ajuda, els homes han marxat. De fet, a una de les sales han quedat alguns regals que estaven preparats per poder-se endur i un televisor que, fins i tot, ja havien despenjat del seu suport a la paret.

Segons robatori en 10 dies

Això, però, no és tot. Fa 10 dies, a l’espai jove de la fundació, van entrar-hi a robar televisors i ordinadors. De fet, al mateix espai, dilluns hi van trobar un home dormint. L’home va explicar que havia pagat 800 euros a una persona perquè el deixessin dormir a dins. Tot plegat ha provocat que l’entitat hagi d’instal·lar més seguretat.

Davant d’això, el barri hi ha reaccionat de manera immediata. Puig explica que diferents fundacions, centre oberts i, fins i tot, els Mossos d’Esquadra no han dubtat a oferir-se a ajudar els infants: “Malgrat la tristesa que ens pugui causar, també pensem que pot sortir alguna cosa bona de tot això“, diu.