La Fundació Joan Salvador Gavina és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 1979 al Raval amb l’objectiu d’atendre els infants que hi havia pels carrers del barri. En aquella època l’escolarització no era obligatòria i per això als carrers del barri hi havia molts nens sols. 40 anys després, el context social ha canviat però les necessitats, tant dels infants com de les famílies, hi continuen. El treball de la Fundació Joan Salvador Gavina se centra en el reforç escolar i l’educació a través de l’esport i del lleure.

Una exposició al Centre Cívic Drassanes recorda la feina feta en aquestes quatre dècades. La mostra també és un homenatge als 1.500 voluntaris que durant aquest temps han atès més de 7.500 nens. La mostra es pot visitar fins al 31 d’octubre.

Reforç escolar, esport i lleure

La Fundació Joan Salvador Gavina centra els seus esforços a donar suport a infants i famílies. En el cas dels infants la feina es fa en el reforç escolar i s’educa també a través de l’esport i del lleure, eines fonamentals segons el director de l’entitat Jordi Balot, per aconseguir sortir amb èxit de situacions de precarietat i de marginalitat.

El Raval d’avui dia no és el mateix que el del 1979. Tot i això, l’entitat continua tenint molta feina. “Les situacions de precarietat, de vulnerabilitat social, situacions de dificultats econòmiques i de pobresa segueixen existint en el nostre entorn, per tant, nosaltres procurem seguint fent un suport en els infants i a les famílies amb dificultats”, explica Balot.