barcelona toc de queda compleix requisits

Amb el toc de queda nocturn, que afectarà diversos municipis com a mínim durant les festes de Nadal, torna també el certificat autoresponsable de desplaçament que justifica la mobilitat en les hores limitades pel toc de queda. Aquest document ja està disponible, per poder-lo descarregar, al web del Departament d’Interior.

Els motius que permeten el desplaçament són el següents:

  • Assistència sanitària urgent, assistència veterinària urgent, necessitat urgent d’anar a la farmàcia (que ha de ser a la més propera al domicili).
  • Anada o tornada del centre de treball i altres desplaçaments necessaris per motius laborals.
  • Retorn al domicili de les activitats culturals i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo.
  • Actuació urgent davant un òrgan judicial.
  • Retorn al lloc de residència habitual després d’haver fet alguna de les activitats permeses detallades anteriorment.
  • Cura d’animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual entre les quatre i les sis de la matinada.
  • Causa de força major o alguna altra situació de necessitat justificada.

Desplaçaments i circulació, prohibits entre la 1 i les 6 h

El govern català ha anunciat l’aplicació del toc de queda a Catalunya a partir de la nit del 23 de desembre i fins al 7 de gener per frenar l’augment de contagis arran de la nova variant òmicron i la sisena onada. Aquesta restricció afectarà els municipis de més de 10.000 habitants que, a 17 de desembre del 2021, presentaven un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els
darrers set dies. També es posen en marxa noves restriccions i mesures de la covid a Catalunya per frenar l’expansió de la variant òmicron.