Alberg baix guinardo addictes

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Mas Casanovas, situada al Baix Guinardó, ha iniciat un seguit de mobilitzacions per oposar-se a la instal·lació d’un alberg per a persones sense llar amb problemes d’addiccions a l’Hotel Aristol, situat a pocs metres del col·legi. L’AFA denuncia que l’Ajuntament no n’ha informat cap entitat de la zona i que se n’han assabentat de forma casual a pocs dies que es liciti el projecte. Per això han convocat una concentració aquest dijous davant de l’hotel, per demanar que l’alberg es reubiqui en un altre punt del barri, més allunyat de l’escola.

L’Agència de Salut Pública té previst posar en marxa aquest equipament pioner per allotjar-hi persones sense llar amb problemes de consum d’alcohol i drogues i reduir-ne els trastorns. Es tracta d’un servei que s’havia iniciat al barri de les Corts i que gestiona l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD).

Reunió amb el districte d’Horta-Guinardó

També aquest dijous hi ha prevista una reunió entre l’AFA i el districte d’Horta-Guinardó en què es donaran detalls de les característiques del nou equipament, que funcionaria per un període de dos anys. L’AFA afirma que no està en contra d’aquest servei però considera incompatible la seva ubicació amb la proximitat a una escola considerada “d’alta complexitat” i que està inclosa dins el programa Protegim les escoles.