Aquest dimecres s’ha fet la tercera reunió del pla estival d’acció policial a Catalunya i a Barcelona. La trobada ha estat encapçalada pel director general de la policia, Andreu Joan Martínez, i el comissari en cap, Eduard Sallent, que es reuneixen a la comissaria de les Corts. L’objectiu és fer un seguiment de l’actuació policial durant l’estiu a tot Catalunya i a la ciutat de Barcelona.

El comissari en cap ha reconegut que “les dades no són tan bones com voldríem”, però ha fet una valoració positiva dels dispositius policials en marxa. Ha afegit que, ara mateix, tenen dues prioritats: d’una banda, reduir la percepció d’inseguretat de la ciutadania i, de l’altra, donar resposta als fets.

Dos de cada tres homicidis tenen a veure amb drogues

Els Mossos d’Esquadra també han informat que els 12 homicidis comesos aquest 2019 a Barcelona no tenen cap connexió entre ells. Tot i això, dos terços tenen a veure amb temes de drogues. Pel que fa als robatoris amb violència, aquest any, se n’han comès fins ara 1.529, mentre que el 2018, en van ser 1.627. 

La reunió arriba enmig d’un estiu en què s’han produït vuit homicidis a Barcelona i en què hi ha hagut queixes per la manca de seguretat a la ciutat. Tot i això, tant l’alcaldessa Ada Colau com el cap dels Mossos han negat una “crisi de seguretat” malgrat que el regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, havia afirmat que es donava aquesta situació.