La venda a la manta continua present al Front Marítim malgrat el dispositiu policial conjunt que es va posar en marxa fa tres setmanes. Tot i que la imatge del passeig de Joan de Borbó ple de mantes ha desaparegut, els venedors es concentren ara la zona del Moll de la Fusta.

Els comerciants de productes artesans de Palau de Mar asseguren que els manters s’instal·len allà cada dia als volts de les 13 h, just quan se’n va la policia. De fet, aquest dilluns al migdia betevé ha constatat com els venedors estaven esperant-se en grup a un costat del carrer mentre dues patrulles de la policia portuària custodiaven el Moll de la Fusta. Finalment, quan els agents se n’han anat, els venedors ambulants han desplegat les mantes.

L’Ajuntament defensa que “no s’ha abaixat la guàrdia”

L’escena es repeteix cada dia, segons l’Associació d’Artesans de Palau de Mar. La presidenta de l’entitat, Sílvia Cingolani, ha assegurat que el dispositiu dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària va funcionar la primera setmana, però ara sospiten que la presència policial ha baixat.

Des de l’Ajuntament ho han desmentit però reconeixen que els manters se situen “de manera aïllada” en algunes zones. Fonts del consistori han assegurat que quan això passa, “s’intenta actuar de seguida per dissuadir-los” i han defensat que “no s’ha abaixat la guàrdia”. De fet, aquesta tarda la presència d’agents ha fet fugir un grup de venedors a la manta, que han travessat la ronda del Litoral, via que s’ha tallat durant una estona.

Foto: Anti-radar Catalunya

Segons va anunciar el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, el dispositiu contra el “top manta” el componen 100 agents dels tres cossos policials –Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Portuària– que patrullen la zona de les 9.30 h a les 22 h. Un dispositiu que la Plataforma d’Afectats pel Top-Manta, que aglutina 43 entitats, va celebrar, però que des del Sindicat Popular de Venedors a la Manta el qualifiquen de “persecució”.