mossos

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica (USPAC) ha enviat una carta  al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, en què li demana que Interior condecori l’agent dels Mossos d’Esquadra que fa un any, el 20 d’agost del 2018,  va abatre l’home que va intentar accedir a la comissaria de Cornellà de Llobregat. Recordem que l’agent, que va ser investigada per la seva actuació, va disparar quatre trets perquè l’home no abaixava el ganivet amb què l’amenaçava.

Atemptat terrorista

Segons el president d’USPAC, David Lijarcio, la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 2 de Cornellà del 16 de maig del 2019 constata que l’atac va ser un atemptat terrorista amb la intenció de matar l’agent dels Mossos. En aquest sentit, Lijardo també recorda en la carta a Grande Marlaska que el mateix jutjat ha dictaminat que l’agent va actuar en legítima defensa, de la seva integritat i la dels companys que eren a la comissaria. USPAC acusa el Ministeri de l’Interior d’haver oblidat que l’agent va estar de baixa tres mesos com a conseqüència de les lesions que va patir, i de no haver-se interessat mai pel seu estat de salut, a diferència del que si que han fet el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el director general de la policia, Andreu Martínez, en diverses ocasions.

Condecoracions també per als mossos del 17-A

El president d’USPAC també lamenta que Interior no hagi respost encara la seva sol·licitud perquè es condecorin els agents dels Mossos que van intervenir als atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d’agost del 2017, “policies que també han estat víctimes d’atemptats terroristes i que més de dos anys després són oblidats per totes les administracions”, segons David Lijarcio.