Un centenar de veïns del barri del Besòs i el Maresme han tornat a sortir al carrer dissabte, per quart vespre consecutiu, per demanar a l’Ajuntament més presència policial per lluitar contra la inseguretat que, asseguren, afecta alguns barris perifèrics.

A tocar de la rambla de Prim, minuts abans de la concentració, els veïns expliquen a betevé que conviuen cada dia amb brutícia, xeringues a peu de carrer i, fins i tot, restes de sang. A aquesta situació, també s’hi sumen els nombrosos robatoris a plena llum del dia.

La desesperació ha arribat a un punt que els veïns es mobilitzen cada dia des de dilluns per trobar una solució al problema. De fet, a aquestes concentracions s’hi han anat sumant d’altres barris com la Verneda i la Pau. Ara bé, diuen que el problema de fons no es resol només amb més presència policial. “Han posat el focus al Raval i han vingut aquí. Ens queixarem, reforçaran la zona i es desplaçarà a un altre barri”, ha explicat Mercedes Rus, una veïna.

Preparen una gran mobilització

Davant la forta degradació que, diuen, hi ha hagut als barris ens els últims mesos, ja estan organitzant una concentració més efectiva. Dilluns demanaran els permisos a l’Ajuntament per poder fer una gran manifestació, previsiblement, per a mitjans de setembre.