Centenars de dones han sortit al carrer per rebutjar l’agressió sexual que una dona ha denunciat haver rebut la matinada de dilluns. Segons els Mossos d’Esquadra, que mantenen oberta una investigació, els fets van passar al districte d’Horta-Guinardó quan la noia tornava de les festes de Gràcia però, de moment, no ha transcendit cap detenció. Segons l’agència de notícies EFE, la dona va assistir a un hospital per fer-se un reconeixement mèdic la mateixa nit dels fets.

Canvi en els protocols

Justament, les entitats feministes han llegit un manifest en què han posat en dubte l’actuació dels Mossos d’Esquadra i dels serveis sanitaris privats en casos d’agressions sexuals. Des de les associacions han assegurat que la noia va trigar vuit hores a poder fer-se les proves mèdiques pertinents i a poder denunciar els fets a la policia, a més d’haver de reviure l’agressió que va patir.

Davant d’aquest nou cas de violència sexual, sota el lema “Si ens en toquen una, hi responem totes”, centenars de persones s’han concentrat en suport de la víctima a la plaça de la Vila de Gràcia i han avançat pels carrers del barri fins a la plaça de Lesseps. A la protesta, que promou Feministes de Gràcia, s’hi han sumat entitats com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Arran.

Els fets han fet activar el protocol d’actuació contra la violència masclista a la Festa Major de Gràcia. Aquest dimarts s’ha donat a conèixer el resultat de la feina conjunta en aquest àmbit i dels punts lila. Fins ara, en aquestes festes s’han fet 2.536 accions de sensibilització i informació, 21 assessoraments i s’han produït 22 intervencions.