Pla general de treballadors i usuaris de la residència El Nadal de Vic

Els departaments de Drets Socials i Salut han decidit prorrogar 14 dies més les mesures anticovid que afecten les residències. El pla de contingència es va posar en marxa fa dues setmanes davant l’explosió de casos de la cinquena onada i ha aconseguit que els contagis afectin només un 1,5 % dels residents.

La pròrroga del pla de mesures suposa mantenir la limitació temporal de les sortides dels residents dels centres de gent gran i persones amb discapacitat, incrementar els cribratges als professionals i exigir un tests d’antígens negatiu als familiars que vulguin visitar algun resident. A més, es redueix el nombre de visitants de tres a dues persones.

Covid a Catalunya, en directe

Els familiars rebutgen el protocol

El protocol anticovid ha topat des del primer moment amb el rebuig de les famílies dels residents, que el qualifiquen de “tancament encobert”. La Coordinadora de Residències 5+1 va manifestar fa unes setmanes que aquestes mesures haurien de comptar amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i va mostrar el temor dels familiars d’haver de pagar de la seva butxaca els tests d’antígens per poder accedir als centres.