La Generalitat ha estrenat una aplicació web d’ajuda psicològica a la població per l’emergència del coronavirus. Es diu Gestioemocional.cat i, a través d’un test, es fa un cribratge per determinar quina ajuda necessita la persona que hi ha contactat. El servei posa a disposició de la població psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que faran atenció telefònica i, si escau, hi haurà una atenció presencial. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que amb aquest servei “ens avancem a problemes de salut futurs”.

Un centenar de psicòlegs treballen en línia

Andrés Cuartero

, cap d’Atenció Psicològica del SEM, assegura que s’ha muntat un centre en temps pràcticament rècord. Explica que “tenim 100 psicòlegs des de les vuit del matí fins a les 8 del vespre, també consultors i metges”. Qui faci el test tindrà un tractament personalitzat amb un psicòleg per telèfon. Cuartero diu que s’han prioritzat “les persones que hagin patit la pèrdua d’un familiar per covid-19, persones amb familiars ingressats, persones en risc i tot aquell tipus de persones amb trastorns mentals”.

El psicòleg entrarà en la història mèdica del pacient perquè, previament, s’haurà de donar el número de targeta sanitària. Es prioritzarà el pacient en funció de l’estat emocional i de l’historial mèdic.