cribratge PCR Raval Nord

A partir d’aquest dimarts, el Departament de Salut reprendrà els cribratges en sis districtes de la ciutat. Les proves es faran a la població asimptomàtica i major de 16 anys amb l’objectiu de frenar l’expansió del coronavirus. Els cribratges es faran en espais del Departament de Salut, però també de l’Ajuntament de Barcelona i de la Universitat de Barcelona. A banda de facilitar alguns espais, el consistori també desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin generar on es facin les proves.

Els primers districtes on es començaran a fer les proves seran els de l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sant Martí. En aquesta cas, el cribratge es farà a partir d’aquest dimarts al migdia i afectarà els barris del Guinardó, la Salut, la Sagrada Família, Navas, el Congrés i els Indians i el Camp de l’Arpa, i les proves es faran al Recinte Modernista de Sant Pau. Les persones que ho vulguin es podran fer la prova fins al 15 de desembre.

Els veïns del barri de la Teixonera, també a Horta-Guinardó, podran participar en el cribratge entre l’1 i el 4 de desembre al Centre Esportiu Municipal Olímpics.

Entre el 3 i l’11 de desembre es faran cribratges als veïns de Porta, les Roquetes i el Turó de la Peira, tots tres a Nou Barris, al Casal de Gent Gran Casa Nostra. També a partir del 3 de desembre, però fins al 16, es faran les proves als veïns del barri del Raval, a Ciutat Vella, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Horaris i llocs de les proves PCR a Barcelona

Districtes de l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sant Martí

  • 1 de desembre: de 14 a 19.30 h
  • Del 2 al 15 de desembre, els dies laborables: de 8.30 a 19.30 h

Barris: Guinardó, La Salut, Sagrada Família, Navas, Congrés i Els Indians, Camp de l’Arpa.
Lloc: Recinte Modernista de Sant Pau

La Teixonera: es faran de l’1 al 4 de desembre al Centre Esportiu Municipal Olímpics

Districte de Nou Barris

  • Del 3 a l’11 de desembre, els dies laborables: de 8.30 a 19.30 h

Barris: Porta, Roquetes, Turó de la Peira.
Lloc: Casal de Gent Gran Casa Nostra

Districte de Ciutat Vella (Raval)

  • Del 3 al 16 de desembre, els dies laborables: de 8.30 a 19 h

Lloc: Universitat de Barcelona, concretament a la Facultat de Geografia i Història i la Facultat de Filosofia

Més cribratges la setmana vinent

A partir de la setmana vinent també es preveu que s’obrin altres punts de cribratge per tal de donar cobertura al conjunt de la ciutat.

Des de l’estiu a Barcelona ja s’han fet diversos cribratges, com a la Trinitat Vella i al Raval.