Menjar per emportar

Durant la compareixença del govern de la Generalitat per anunciar l’aplicació del toc de queda, s’ha fet esmena a l’activitat de la restauració. En un inici, davant d’alguns dubtes tant de restauradors com de clients, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha assegurat que bars i restaurants que ofereixen menjar a domicili podrien operar únicament fins a les 21 h. D’acord amb això, passada aquesta hora de la nit, no es podia repartir menjar a domicili ni per emportar. Ara bé, només uns minuts més tard, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha rectificat i ha anunciat que finalment es podrà repartir a domicili fins a les 22 h.

Tremosa ha fet l’aclaració en un tuit, després de la roda de premsa del departament d’Interior.

En un inici, s’obligava els bars i restaurants que oferien aquest servei a tancar a les 21 h (igual que la resta d’establiments comercials previstos) en el marc de la regulació del toc de queda. El tancament a les nou del vespre pretén que tant treballadors com clients tinguin temps de ser a casa abans de les 22 h, hora d’inici del confinament nocturn.

Dubtes entre els restauradors

El canvi de la normativa a darrera hora ha confós alguns restauradors de l’Eixample, que a les 21 h no sabien si havien d’abaixar la persiana. La majoria han optat per tancar, tot i que alguns han volgut mantenir la persiana mig abaixada.

bar eixample persiana abaixada

Bars i restaurants continuen tancats

Amb l’aplicació de l’estat d’alarma , la restauració romandrà igualment tancada, tal com es va decretar el divendres 16 d’octubre, on la Generalitat va subratllar que els establiments només podrien oferir menjar a domicili i per emportar, però que en cap cas permetia menjar a l’interior o a la terrassa del local. Delgado ha remarcat que les noves mesures no alteren les alteracions vigents.

Tot i això, el govern català revisarà aquesta i totes les altres mesures restrictives aplicades fora de l’estat d’alarma al llarg d’aquesta setmana.