Quim Torra entrant al Tribunal Suprem

El president de la Generalitat, Quim Torra, està citat a declarar el 15 de maig, a les 10.30 h, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la polèmica dels llaços grocs durant la precampanya de les eleccions generals del 28 d’abril. El tribunal l’ha citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència en el marc de la querella que va presentar la fiscalia.

Aquesta denúncia recollia que Torra va desatendre de forma “conscient i deliberada” el mandat de la Junta Electoral Central en mantenir els llaços i la simbologia groga en “nombroses dependències i establiments públics”, així com les pancartes per l’alliberament dels polítics independentistes presos.

Torra ha confirmat la citació a través de Twitter en un missatge en què ha dit que anirà al TSJC “a defensar la llibertat d’expressió i a assumir-ne les conseqüències”. El president també s’ha referit a la Junta Electoral Central i ha assegurat que l’organisme ja ha demostrat la seva “parcialitat” i “arbitrarietat” en les seves decisions.