obres sagrera sector prim

L’Ajuntament ha aprovat la transformació definitiva del sector Prim però no n’ha concretat cap data. L’actuació afecta un espai de 195.000 metres quadrats on el consistori pretén impulsar un nou veïnat amb habitatge públic i equipaments que quedarà al costat de la gran àrea de transformació de la Sagrera i que connectarà amb l’entorn industrial de la Verneda i del Torrent d’Estadella. La zona queda delimitada per la ronda de Sant Martí, el Pont del Treball Digne, els carrers de Santander i de Cantàbria, la rambla de Prim, la via Trajana i el carrer de Jaume Brossa.

El projecte preveu fer un barri totalment nou amb una gran plaça pública a l’entorn de la masia de Can Riera i la riera d’Horta. Al seu voltant s’hi construiran els edificis que acolliran els futurs habitatges i equipaments. El projecte preveu fer-hi 3.500 pisos en total dels quals la meitat seran de protecció oficial. També hi ha projectats fins a nou nous equipaments públics com escoles, un CAP, un centre de serveis socials o una biblioteca.

Un projecte a llarg termini

El govern de Colau ha treballat des de fa mesos en el projecte. Aquest divendres en l’últim ple del mandat es va aprovar però encarà ha de passar l’últim tràmit a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona.

La proposta que integrava la riera i la masia i que preveia un gran espai públic s’ha anat modificant. A través d’un procés participatiu s’han anat incorporant les diferents veus dels veïns que han format part de l’elaboració del projecte final.