Llaç blanc balcó Generalitat

(ACN) La Junta Electoral Central (JEC) ha resolt portar “l’incompliment” del president de la Generalitat, Quim Torra, a la fiscalia perquè determini si ha comès un delicte de desobediència per no retirar els llaços grocs dels edificis públics, segons ha pogut saber l’ACN. Ho ha decidit l’òrgan que exerceix d’àrbitre electoral en una reunió de més de dues hores aquest dijous a la tarda.

A la resolució, la JEC també demana al Departament d’Interior que tregui els símbols dels espais institucionals i obre un expedient sancionador contra Torra, que pot suposar una multa de fins a 3.000 euros. La JEC va exigir dilluns al president de la Generalitat, per segona vegada, que retirés els llaços grocs i les estelades i va donar-li un nou termini de 24 hores per fer-ho. A la resolució, ja l’advertia de les conseqüències administratives i penals de desacatar l’ordre.

Un nou llaç blanc a la Generalitat

La decisió de la JEC arriba després que aquest dijous al matí el president Torra hagi cobert la pancarta penjada a la façana de la Generalitat amb un llaç blanc i un traç vermell. D’aquesta manera, el govern català ha donat compliment a la recomanació que li va fer ahir el síndic de greuges, Rafael Ribó, que “de manera excepcional” retirés els “llaços grocs i estelades” dels edificis del govern català.

El president, Quim Torra, va dir que acataria el que li digués Ribó, tot i que en un primer moment la Generalitat havia assegurat que mantindria la pancarta del palau. El síndic de greuges s’ha situat en la mateixa línia que la resolució de la Junta Electoral Central, que havia donat 24 hores més a Quim Torra per acatar la segona ordre emesa de retirar la pancarta.