Després de set anys en desús, l’antic camp del Club de Futbol Damm, a Porta, ha passat a ser de titularitat municipal i es destinarà a usos veïnals. La intenció és que a l’espai, de 6.384 metres quadrats, s’hi facin activitats esportives acordades amb els veïns en un procés participatiu.

L’adquisició del terreny ha estat possible gràcies a un acord entre el districte de Nou Barris i la propietat del sòl. A canvi del camp de futbol, el consistori ha cedit un solar a les finques de l’avinguda de Rio de Janeiro, 51-59 i 61, i abonarà a la propietat privada 1,16 milions d’euros per igualar el valor entre els dos terreny.

Rehabilitació de la masia de Can Valent

Masia Can Valent

El pla especial urbanístic integral també preveu la rehabilitació de la masia de Can Valent per destinar l’espai a usos comunitaris que es consensuaran amb els veïns. L’Ajuntament va aprovar el pla durant l’últim plenari municipal amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PDeCAT, Cs, ERC, PSC, CUP Capgirem Barcelona i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juan Josep Puigcorbé. El PP va ser l’únic que es va abstenir.

A banda de la masia de Can Valent i el camp del CF Damm, el pla també preveu convertir una finca al nord de la masia en un tanatori a tocar del cementiri de Sant Andreu. En aquest cas, serà de titularitat privada.