El moviment Obrim Fronteres ha convocat una concentració aquest diumenge a la plaça Portal de la Pau, al costat del Mirador de Colom, per defensar els drets dels refugiats i reclamar unes polítiques d’acollida més lliures a tota la Unió Europea.

Els manifestants alerten que els partits d’extrema dreta i “feixistes” guanyen terreny a Europa “de manera accelerada”. Denuncien que aquestes forces polítiques llancen onades d’odi sobre les persones migrants i les culpen dels problemes dels països europeus com l’atur, la baixada de salaris o l’augment de la delinqüència.

Una de les membres d’Obrim Fronteres, Sira Ruiz, ha demanat vies legals i segures perquè “el dret a migrar ha de ser un dret fonamental” i no “fronteres genocides”. Per Ruiz, a banda de les guerres i les situacions extremes d’alguns països, hi ha altres motius que obliguen els ciutadans a marxar dels seus països, com les “polítiques colonitzadores i la macroeconomia d’explotació” d’occident. També ha reclamat que el nou govern faci polítiques adreçades “a la vida i no a la mort“.

obrim fronteres