Sepúlveda

Els Mossos d’Esquadra detenen un home que intentava calar foc en un pis ocupat al carrer de Sepúlveda, 179, al districte de l’Eixample. Segons fonts policials, l’immoble havia estat desocupat dimecres, i aquest dissabte el detingut hi ha volgut tornar a accedir. 

En l’ocupació, l’home ha agredit el propietari del pis per tal de sostreure-li les claus, provocant-li contusions al tronc i ferides a la mà,

Finalment, l’ocupant ha accedit el pis i hi ha provocat un petit incendi que hauria causat petits desperfectes. En aquest moment, els bombers han evacuat l’edifici per evitar danys majors i els Mossos han accedit a l’interior del pis on han apagat l’incendi i han procedit a la detenció. Segons informen els Mossos, a l’home se li imputen quatre delictes: agressió, ocupació, resistència a l’autoritat i incendi. 

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat desenes de dotacions dels Mossos d’Esquadra, integrades també per agents de la brigada d’antiavalots, i les quals han treballat conjuntament amb sis dotacions de Bombers de Barcelona per gestionar la situació. Durant una hora, el trànsit s’ha tallat per complet al carrer de Sepúlveda, entre Muntaner i Casanova. Abans de les 22 h s’ha aixecat el cordó policial i s’ha reobert el trànsit.

Dispositiu Sepúlveda

Els homes que han protagonitzat l’incident es coneixien prèviament, perquè un d’ells ja havia estat detingut per una anterior ocupació aquesta mateixa setmana. Segons el propietari, el detingut defensa els interessos d’un altre home amb qui té obert un litigi judicial per aclarir a qui pertany el pis. El cas fa un any i mig que s’està investigant el jutjat número 10 de Barcelona.

El propietari denuncia amenaces de mort per part de l’ocupant.