Vacuna contra la covid-19

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que a l’abril arribaran 4,8 milions de dosis de la vacuna de Pfizer a l’estat espanyol. Un anunci que arriba després que la farmacèutica anunciés, al gener, problemes per fer efectiu el subministrament a la Unió Europea.

L’anunci l’ha efectuat Darias en una entrevista aquest dilluns a la Cadena SER. La titular de Sanitat ha explicat que Espanya rebrà aproximadament 1,2 milions de dosis per setmana només d’una de les farmacèutiques que proporcionen vaccins a la Unió Europea.

La ministra també ha assegurat que “a partir del segon trimestre hi haurà un increment molt important en l’arribada de vacunes“, i ha explicat que el Ministeri de Sanitat està treballant amb totes les autonomies “per incrementar la seva capacitat” de vacunació. La ministra ha lloat la feina feta per les comunitats autònomes i ha assegurat que es mantenen els objectius de vacunació.

D’altra banda, Darias ha defensat que no és convenient manifestar-se amb motiu del 8-M i ha dit, sobre la possibilitat de celebrar la Setmana Santa, que allò que acordi el Consell Interterritorial de Salut serà “d’obligat compliment”.