Cartell manifestació 8 març

Tot i la pandèmia, aquest any també hi haurà una manifestació del 8-M a Barcelona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La manifestació, però, serà estàtica i amb inscripció prèvia per garantir el compliment de les mesures de seguretat. També hi ha convocada una vaga el 8 de març, una vaga general i feminista de 24 hores.

Vuit trams de manifestació del 8 de març, al passeig de Gràcia

La manifestació està convocada el proper dilluns, 8 de març, a les 18.30 h al passeig de Gràcia, i el lema és “Juntes, diverses i rebels. Juntes imparables”. Serà una concentració estàtica, és a dir, que les participants no es mouran del lloc assignat, i tindrà un aforament limitat. La organització, el col·lectiu Vaga Feminista, ha dividit l’espai en vuit trams, entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal. Dos d’aquests trams seran mixtos, i sis no mixtos.

  • Primer tram: entre Diputació i Gran Via de les Corts Catalanes. No mixt.
  • Segon tram: entre Consell de Cent i Diputació. No mixt.
  • Tercer tram: entre Aragó i Consell de Cent. No mixt.
  • Quart tram: entre València i Aragó. No mixt.
  • Cinquè tram: entre Mallorca i València. No mixt.
  • Sisè tram: entre Provença i Mallorca. No mixt.
  • Setè tram: entre Rosselló i Provença. Mixt.
  • Vuitè tram: entre l’avinguda Diagonal i Roselló. Mixt.

Cal inscripció prèvia a la manifestació

Per participar en la manifestació del 8 de març cal inscriure’s prèviament a la pàgina web vagafeminista.cat. A l’inscriure’s cal triar un dels trams habilitats per l’organització. La concentració té un aforament limitat. Cada un dels trams té una capacitat per a unes 450 persones. És a dir, que, en total, s’hi espera una participació d’unes 3.600 persones.

Mesures covid per a les manifestacions, segons el Procicat

En compliment de la normativa vigent del Procicat, amb data del 6 de gener del 2021, caldrà mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre els assistents (2,5 metres quadrats per participant). També cal portar posada la mascareta en tot moment, i es fomentarà la higiene de mans amb gels hidroalcohòlics. Tampoc no es podran compartir pancartes i estarà prohibit menjar i beure.

Passejos feministes el diumenge

A banda de la manifestació del 8 de març, també s’han organitzat diversos “passejos feministes” i reivindicatius als barris, el dia previ a la manifestació. Sota el lema de “Volem caminar tranquil·les, de dia i de nit”, el col·lectiu Vaga Feminista proposa diverses passejades i ocupacions d’espais naturals simultànies el diumenge 7 de març a les 10.30 h. En aquest cas, es tracta d’una acció reservada “només per a dones” i mantenint les mesures de seguretat anticovid. Consideren que la pandèmia ha intensificat i modificat l’ús dels espais a l’aire lliure, però que “no estan lliures de violències masclistes envers les dones”.

Podeu consultar aquí el mapa de “passejos feministes ” que hi ha convocats.