“Quan tenia 14 anys trucava a una amiga des d’aquesta cabina telefònica”. Aquest record l’ha explicat un veí de Sant Genís dels Agudells en assabentar-se que, aquest dilluns, desapareixerà aquest element que forma part del paisatge històric del barri.

Tècnics municipals retiraran la cabina situada al carrer del Lledoner i la traslladaran a un dipòsit municipal on, durant els propers mesos, es rehabilitarà. Un cop reformada s’instal·larà, definitivament, a la plaça de Meguidó com a punt d’intercanvi de llibres.

El futur de la cabina, triat pels veïns

L’ús nou no és aleatori. El futur de la cabina es va decidir en una votació veïnal el 2017 en què hi havia 93 propostes de transformació: des d’una línia directa amb el Telèfon del Civisme fins a un punt de connexió wifi. Finalment, la proposta amb més vots va ser la de convertir-la en un punt d’intercanvi de llibres i situar-la a tocar del centre cívic.

Tot i això, alguns dels veïns estan en desacord amb la retirada i aposten per mantenir-ne la ubicació i l’ús: “Si és del barri que es quedi aquí, l’última cabina que queda a Barcelona ja no serà el que és, s’ha de quedar aquí”, afirma un veí.