Aquest dilluns, 8 de març, és el primer dia en què restaurants i bars poden obrir de forma ininterrompuda des de les 7.30 fins a les 17 h. És una de les mesures més importants de les darreres anunciades pel govern de la Generalitat, després de la millora de la situació epidemiològica pel coronavirus i de l’ocupació de pacients amb covid-19 als hospitals. Fins ara, els locals de la restauració només podien obrir tres hores al matí i tres i mitja a la tarda.

Bona part dels responsables de bars i restaurants amb qui ha parlat betevé han rebut els canvis d’aquest dilluns amb poc entusiasme. La franja que recuperen, entre l’esmorzar i el dinar, és una de les més fluixes del dia. A més, molts dels clients són els mateixos que fins ara, que ara arriben més tard o s’hi estan més estona. La situació no millorarà significativament, diuen, fins que puguin obrir a les tardes i les nits.

L’ampliació de l’obertura de la restauració vol donar més oxigen a un dels sectors més castigats per les restriccions dels darrers mesos. Ara bé, el gremi està insatisfet perquè no ho veu suficient per capgirar la situació econòmica delicada de molts negocis. Per això, demana ampliar l’horari fins a les 21 h per poder servir sopars.

De fet, el Gremi de Restauració de Barcelona assegura que el nou horari no permetrà aixecar els ERTO.

Sis persones sense limitació de bombolles

Una altra novetat és que s’elimina la limitació de dos grups bombolla en les reunions de sis persones. Això vol dir que poden trobar-se sis persones de sis bombolles de convivència diferents. Ara bé, es manté la limitació de quatre persones com a màxim per taula a bars i restaurants.

Les que també es beneficien de la flexibilització de les restriccions són les universitats, que recuperen gradualment les classes presencials, amb un aforament del 30 %. També es reprenen les competicions esportives federades per a majors de 16 anys i la presencialitat del lleure i les extraescolars de secundària, FP i batxillerat.

Tot plegat s’allargarà, com a mínim, una setmana, en espera de veure com evoluciona l’epidèmia a Catalunya els pròxims dies.