La incidència de covid a Barcelona s’ha multiplicat per vuit en quatre districtes des de finals de juny a mitjans de juliol. Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí són els territoris on més s’han disparat les dades en aquest període. Actualment, Ciutat Vella és el districte més tocat per la pandèmia, amb més de 1.000 contagis per cada 100.000 habitants confirmats del 5 a l’11 de juliol.

La taxa de positius a Ciutat Vella ha passat de 142 a 1.124 casos per cada 100.000 habitants en només dues setmanes. Les xifres s’han multiplicat per vuit, com també ho han fet les de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí.

La situació tampoc no és bona a la resta. On menys ha crescut la incidència és a les Corts i a Nou Barris però, com a mínim, el balanç s’hi ha quadruplicat. Un cop més, la cinquena onada dibuixa topalls inèdits als districtes.

Intercanvi de papers en la cinquena onada

Sarrià – Sant Gervasi va ser el primer districte on es van començar a desbocar els casos de covid. Barris com les Tres Torres, Sant Gervasi – Galvany i Sarrià van acaparar els positius detectats en la cinquena onada. Aquesta situació ha fet un gir. En la segona setmana de juliol, la incidència a Sarrià – Sant Gervasi ha baixat un 10 %, de 886 a 793 casos per cada 100.000 habitants. Es tracta de l’únic districte on la taxa de covid ha disminuït.

En canvi, Ciutat Vella ha pres el relleu com a zona més afectada per la pandèmia. Del 5 a l’11 de juliol s’hi han comunicat més de 1.000 casos per cada 100.000 habitants, un balanç setmanal que mai no s’havia vist en cap districte des del març del 2020. L’Eixample i Sants-Montjuïc són els següents amb dades més pessimistes.