(ACN/redacció) La Fiscalia Superior de Catalunya s’ha mostrat a favor d’avalar les mesures de confinament nocturn als 161 municipis que la Generalitat de Catalunya ha proposat. El ministeri públic ho considera adequat i proporcional, d’acord amb els informes tècnics i sanitaris aportats pel govern de Pere Aragonès. El toc de queda quirúrgic espera l’aval de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJC).

En el seu escrit, de 15 pàgines, la fiscalia recorda que l’experiència internacional i local demostra que les restriccions de la mobilitat i el contacte entre persones han estat “efectives” en la contenció de la transmissió del virus. Cita jurisprudència del Tribunal Constitucional (TC) i del Suprem, i fins i tot la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que va autoritzar una mesura similar.

Per tot plegat, i donades les altes xifres d’infecció als municipis afectats, el ministeri públic veu proporcionada la mesura d’impedir la mobilitat, excepte per motius justificats, entre la una de la matinada i les sis del matí.