Continuen les botellades a Barcelona. De fet, aquest dijous a la nit als carrers, i també a les platges de la ciutat, no s’ha notat l’entrada en vigor de les noves restriccions per aturar els contagis de covid.

El Born i les platges, plenes de gent

Sobre el paper no estan permeses les reunions de més de 10 persones, i està prohibit menjar i beure en grup a l’espai públic. A la pràctica, però, res de tot això es compleix. Al passeig del Born, després del tancament dels locals, que ara s’ha de fer a les 0.30 h, la gent s’acumula al carrer on continua la festa fins que apareix la Guàrdia Urbana. El mateix passa a les platges, plenes de gent un dia més, tot i l’explosió de contagis que està vivint Barcelona les darreres setmanes.

En espera de l’aplicació del toc de queda

L’Ajuntament de Barcelona està en espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la petició d’aplicar el toc de queda que ha fet el govern. La mesura podria comportar el tancament de les platges a la nit per facilitar el compliment del confinament nocturn. De fet, aquest dijous ja es van celebrar diverses reunions per analitzar la situació. També a principis de setmana, la Generalitat es va reunir amb els municipis per avaluar el tancament de platges i de l’espai públic. Per poder-ho aplicar, però, l’alcaldessa Ada Colau va demanar més recursos.