El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha referit aquest divendres al pic de contagis de la cinquena onada. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha fet autocrítica i ha admès que “amb aquestes xifres, clarament no hem fet bé les coses”.

El titular de Salut diu que les imatges dels assistents als festivals de música com el Cruïlla, el Canet Rock o el Vida, sense mascaretes ni respectar les distàncies, “no li van agradar”. I reconeix que potser celebrar-los “ha estat un error” i que “no ho repetiria”, pels missatges contradictoris que han arribat a la població, amb la sensació que la pandèmia havia acabat. Tot i això, afirma que, segons les dades preliminars, no han tingut un gran impacte en l’augment de contagis.

Argimon diu que l’augment es deu a moltes variants i que hi ha hagut una “tempesta perfecta” amb la “revetlla de Sant Joan, les festes de fi de curs o l’obertura al turisme”.

Toc de queda: “Dos, tres o quatre setmanes”

El conseller de Salut espera que aquest divendres el TSJC avali el toc de queda a Catalunya i ha confirmat que caldrà anar renovant la mesura cada setmana. Argimon afirma que previsiblement el toc de queda s’allargarà “dos, tres o quatre setmanes“. De moment, descarta que es puguin prendre altres restriccions com el confinament territorial.