rescat mar desaparegut

La Guàrdia Civil ha engegat, per quart dia consecutiu, el dispositiu per localitzar l‘home desaparegut dissabte passat a la platja de Llevant. Aquest dilluns, els equips de rescat van haver de retirar-se per la manca de visibilitat i el dispositiu, en el qual han participat diversos cossos de seguretat, s’ha reprès cap a les 9 h. El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha informat a les 18 h per mitjà d’una piulada a X que “per desgràcia ha aparegut el cos sense vida del submarinista (…) després d’una intensa recerca durant dies en condicions complicades”.

Arrossegat pel corrent mar endins

Els equips de rescat ja van decidir suspendre les tasques de recerca diumenge per l’empitjorament de l’estat de la mar i de la visibilitat. Durant tot el dia, els cossos de seguretat i d’emergències van ampliar el radi mar endins i els Mossos d’Esquadra van activar els drons per, sobretot, explorar els espigons.

Segons la Guàrdia Civil, que és qui ha liderat el dispositiu, el nedador duia neoprè i se’l va veure enfilat a una boia a la platja del Llevant mentre era empès pel corrent. Malauradament, després va desaparèixer i es va pensar que el corrent marí podria haver-lo arrossegat mar endins.