El tercer dia consecutiu de recerca de l’home desaparegut al mar de Barcelona ha conclòs sense èxit. Aquest dilluns al matí s’havien reprès les tasques de rescat del nedador vist per última vegada dissabte al migdia dins de l’aigua, a la platja del Llevant, entre el Fòrum i la platja de la Mar Bella. Segons ha pogut saber betevé, a les 9 h del matí els equips de rescat han reiniciat la recerca, i l’han donat per finalitzada a quarts de set de la tarda, moment en què han acabat les tasques d’immersió de les unitats subaquàtiques. La Guàrdia Civil ha informat que les tasques de rescat es reprendran aquest dimarts, 12 de març, a primera hora.

La cerca s’ha traslladat més cap endins

La Guàrdia Civil ha informat que aquest dilluns les tasques s’han fet més cap a mar endins davant de la platja de la Mar Bella i que s’ha activat la patrullera del Servei Marítim, que el cos té a Tarragona. D’altra banda, Salvament Marítim ha estat pentinant la zona compresa des de l’Hotel W fins a la zona del Port Fòrum i ha activat una embarcació anomenada Mintaka. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra han explicat que han activat la unitat subaquàtica i marítima a la platja del Llevant. També els Bombers de Barcelona han col·laborat amb quatre unitats i un helicòpter.

El tercer dia de recerca s’ha reprès davant la mirada d’alguns dels banyistes habituals de la platja. Alguns s’han mostrat preocupats perquè creuen que coneixien el desaparegut.

Diumenge es van suspendre les tasques de rescat

Els equips de rescat també van decidir suspendre les tasques de recerca diumenge per l’empitjorament de l’estat de la mar i de la visibilitat. Durant tot el dia, els cossos de seguretat i d’emergències van ampliar el radi de recerca mar endins i els Mossos d’Esquadra van activar els drons per, sobretot, explorar els espigons.

Arrossegat pel corrent mar endins

Segons la Guàrdia Civil, que és qui lidera el dispositiu, el nedador duia neoprè i se’l va veure enfilat a una boia a la platja del Llevant mentre era empès pel corrent. Malauradament, després va desaparèixer i es creu que el corrent marí podria haver-lo arrossegat mar endins. De moment, no hi ha constància de cap denúncia per desaparició.