Troben desaparegut mar

Els equips de rescat han trobat mort l’home que va desaparèixer al mar el 9 de març, a la zona situada entre el Fòrum i la platja de la Mar Bella. La recerca va començar dissabte al migdia i, finalment, després d’hores de mobilització de diversos cossos de salvament i submarinistes, s’ha trobat el cos del desaparegut a l’aigua. Ho ha confirmat a X el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto.

Concretament, ha estat la Unitat Aquàtica dels Mossos qui ha recuperat el cos al fons del mar, prop del parc del Fòrum. Se’n desconeix encara la identitat. De fet, no s’ha rebut cap denúncia per aquesta desaparició. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha obert les diligències del cas i s’estan fent indagacions per conèixer la identitat de la víctima.

4 dies buscant-lo

Les tasques de rescat es van haver d’aturar durant les nits, per la falta de llum i per l’empitjorament de les condicions del mar. Aquest dilluns l’operatiu s’ha reprès a partir de les vuit del matí. El segon dia de dispositiu, els equips de rescat van ampliar el radi de recerca mar endins i els Mossos d’Esquadra van activar els drons per, sobretot, explorar els espigons.

Se l’havia vist per última vegada en una boia

L’operatiu de recerca estava liderat per la Guàrdia Civil, que va explicar que l’home, segurament un nedador, duia un neoprè i se’l va veure agafat a una boia a la platja de Llevant per intentar salvar-se. Finalment, però, el corrent se’l va endur i va desaparèixer.

En les tasques de rescat hi han participat helicòpters, vaixells i submarinistes. Hi ha hagut diversos efectius implicats de Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat i de Barcelona, Mossos d’Esquadra, així com agents de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil.

Altres morts per ofegament

La darrera mort a les platges barcelonines va ser l’11 d’agost del 2023. La Guàrdia Civil va recuperar el cadàver d’un home de 72 anys que s’havia ofegat mentre nedava al mar, a tocar del Port Fòrum. Unes setmanes abans, el 24 de juliol, una dona de 88 anys va morir en ofegar-se a la platja del Somorrostro.