trasllat estrella jardins baix guinardo

L’associació veïnal Salvem el Parc podrà portar l’Ajuntament de Barcelona als tribunals pel trasllat del Mercat de l’Estrella. L’entitat va iniciar fa tres mesos una campanya per aconseguir fons per demandar el consistori pel trasllat d’aquest mandat. S’havien marcat com a objectiu 12.000 € i, finalment, han sobrepassat l’import desitjat i han arribat als 12.505 €, donats per desenes de veïns i comerciants de la zona a través de transferències bancàries, Bizum i donacions en efectiu.

Des de l’entitat han agraït la col·laboració dels socis, veïns, amics i col·lectius del Baix Guinardó i altres barris que els han ajudat, “moltes gràcies a tots els que creieu en l’altruisme, la honestedat i la solidaritat”.

Acusen l’Ajuntament de manca de transparència 

L’entitat veïnal, en espera d’aconseguir els diners, ja tenia els advocats i la maquinària en marxa per iniciar un contenciós administratiu contra el consistori. La demanda es basarà en la manca de transparència que consideren que ha tingut tot aquest procés, iniciat el 2021. La denúncia, però, no s’interposarà fins que l’Ajuntament adjudiqui les obres del mercat provisional, un cop liciti les obres de construcció de l’equipament.

Salvem el Parc reconeix que “no serà fàcil, però hem demostrat que si creiem, lluitem i ens organitzem, coses que semblen impossibles es poden fer realitat”.