L’ampli desplegament a la façana marítima de Barcelona per localitzar una persona dins del mar, concretament entre la zona del Fòrum i la platja de la Mar Bella, ha acabat aquest dissabte sense èxit i es reprendrà diumenge a les vuit del matí.

Un dispositiu dels Bombers de Barcelona, els bombers submarinistes de la Generalitat, un vaixell i un helicòpter de Salvament Marítim, agents de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil han estat treballant des de les dues del migdia per rescatar un nedador a qui hauria empès el corrent mar endins. De moment, però, encara no hi ha constància de cap denúncia de desaparició.

Segons ha explicat el responsable de la Guàrdia Civil a Barcelona, Enrique Ballesteros, les tasques de rescat aquest dissabte a la tarda han estat especialment complicades pel mar de fons i la nul·la visibilitat amb què s’han trobat sota el mar. “El mar de fons pot haver mogut el nedador cap a qualsevol lloc“, ha dit Ballesteros. També ha detallat que el nedador duia un neoprè i que l’han pogut veure enfilar-se al damunt d’una boia després de ser empès mar endins pel corrent. Malauradament, ha caigut i s’ha acabat enfonsant, segons ha explicat Ballesteros.

L’ampli desplegament i el soroll d’un helicòpter que sobrevola la costa de Barcelona ha cridat l’atenció d’alguns veïns del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, que han vist l’escena des de les finestres i balcons. Tot plegat en un dissabte de pluja a Barcelona, el dia més plujós en gairebé mig any, i amb el mar força mogut per la borrasca Monica.