La patronal de l’oci nocturn demanarà a l’Ajuntament i a Salut poder instal·lar una carpa per fer tests d’antígens al front marítim de Barcelona. La intenció és instal·lar un total de cinc o sis carpes a punts estratègics de Barcelona i poder cribrar el 80 % de la població d’entre 16 i 29 anys en un mes. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat que es vol demostrar que l’oci nocturn “no és el problema, sinó la solució”. Ho ha anunciat coincidint amb l’anunci de noves restriccions per contenir la cinquena onada de la pandèmia de la covid-19.

Boadas ha explicat que volen començar amb un punt de cribratge per cobrir els locals a tocar del Port Olímpic, però que la idea és que els joves que vulguin sortir de festa puguin fer-se la prova a prop de casa, amb 12 hores d’antelació abans d’entrar als locals, en alguna de les carpes que es volen muntar. A més, volen que la prova també es pugui fer a les farmàcies, i això, segons Boadas, permetria cribrar 30.000 joves al dia.

Al maig ja van tenir el suport de l’Ajuntament de Barcelona per instal·lar la carpa de cribratge per a joves al front marítim, però no van rebre el vistiplau de Salut. Ara fan la sol·licitud juntament amb l’Associació Front Marítim Barceloneta, i tornaran a reunir-se amb el consistori i amb Salut. La patronal també ha demanat aplicar el mateix sistema a les discoteques de la Costa Daurada.

El pla de reobertura de l’oci nocturn, amb les carpes a punt

La FECASARM fa mesos que negocia el pla de reobertura de l’oci nocturn amb el govern, i ha reclamat fer PCR a tothom qui vulgui entrar a les discoteques i bars musicals, que accedirien als locals gràcies a una aplicació mòbil que garanteix que es té un resultat negatiu de la prova. Al juliol, el govern va posar sobre la taula la possibilitat de fer tests d’antígens abans d’entrar als locals, tot i que no se’n va detallar la logística.