grup fent picnic parc ciutadella

El govern de la Generalitat preveu que les noves mesures i restriccions a Catalunya per aturar l’increment de contagis de la cinquena onada puguin entrar en vigor la mitjanit del divendres 16 de juliol. Segons ha explicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en les properes hores l’executiu lliurarà al TSJC la mesura que vol limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones. Aquesta restricció és l’única del plec aprovat pel Procicat que afecta drets fonamentals i, per tant, ha de rebre l’aval de la justícia.

El TSJC té tres dies per donar una resposta

Un cop el TSJC tingui la mesura sobre la taula, tindrà tres dies per poder-la validar. És per això que el govern calcula que, amb “molta probabilitat”, les noves restriccions estaran vigents aquest cap de setmana. “Divendres a la mitjanit haurien de ser efectives”, assegura Plaja. Entre les noves mesures del govern també hi ha aturar totes les activitats a les 0.30 h, i tancar parcs, places i platges a les nits amb l’ajuda dels ajuntaments.

El toc de queda, de nou sobre la taula

Al marge de les noves restriccions, els serveis jurídics del govern també preveuen enllestir en les properes hores l’informe sobre la possibilitat que Catalunya demani implantar de nou el toc de queda a Catalunya. Plaja ha reconegut que el toc de queda que el TSJ ha aprovat a València “aplana el camí“.

Un cop l’executiu tingui l’informe es convocarà una reunió extraordinària de la comissió delegada de covid per aprofundir en el document, els criteris de salut i les dades epidemiològiques, i es prendà una decisió.