Aquest curs escolar 2021-22 arrenca amb un nou protocol d’actuació per a les aules quan es confirmi un cas positiu. Es farà una prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. La novetat principal és que als contactes vacunats amb pauta completa, en lloc de fer una PCR a l’entorn escolar, se’ls farà un test d’antígens (TAR) per automostra a les farmàcies.

Aquest test d’antígens als contactes vacunats es farà de forma gratuïta i supervisada entre els dies zero i u després del contacte. Segons ha explicat el director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, la recomanació és que aquesta prova es faci a les farmàcies que integren el programa de test d’antígens ràpids supervisats. Els responsables del centre educatiu informaran per carta als pares perquè vagin a la farmàcia i, si el resultat és negatiu, l’alumne podrà tornar a l’aula l’endemà —sempre que tingui la pauta de vacunació completa—.

PCR als no vacunats o amb pauta incompleta

Pel que fa a les persones de l’àmbit escolar no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta, se seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies quatre i sis en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.